Mobax Е-Склад

Общи условия

Тук се съдържат Общите условия, съгласно които Мобакс ООД предоставя услуги на потребителите си посредством интернет магазин за акесоари за мобилни телефони и таблети по цени на едро www.mobax.eu.Тези условия обвързват всички потребители. Със зареждането на уеб страниците на www.mobax.eu или чрез заплащане ползването на платени услуги предлагани от нас Потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Правила за използване на сайта

"Мобакс" ООД (наричан по-долу "Доставчик"), като разпоредител с този интернет сайт www.mobax.eu, Ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт (наричан по-долу "Сайт") само за лична употреба, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения.

Доставка

 Доставката на стоките, поръчани от www.mobax.eu, се извършва на територията на България на посочения от Вас адрес в срок от 24 часа.

- Доставката е безплатна, ако сумата на поръчаните продукти е над 100 лв. с ДДС. При поръчки на по-малка стойност доставката струва 5 лв. с ДДС.

- В случай, че на клиента е издадена фактура, куриерските разходи за връщането на подписаното й копие до адреса на доставчика са за сметка на клиента

Доставката се осъществява в границите на Република България, независимо от броя на стоките, които сте закупили. Посочените цени на стоките и услугите са крайни с включен ДДС. Доставката се осъществява до посочен от Вас „адрес за доставка“.

Доставката на закупената от www.mobax.eu стока се извършва от куриер до 24 часа след като наш служител се свърже с вас за потвърждение, освен за определени населени места, които се обслужват по график от куриерската фирма. Поръчки направени до 14:00 часа в работен ден се обработват на същия ден. Тези, които са направени след 14:00 часа в работен ден, се обработват на следващия работен ден. Поръчки не се обработват и доставки не се извършват в неделя и през официални празници. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

При Поръчки над 100 лв. /с ДДС/ -  БЕЗПЛАТНА доставка, Под 99 лв./с ДДС/- 5 лв. Срок на доставка - в рамките на 1-2 работни дни.

Поръчки направени до 14:00 часа в работен ден се обработват на същия ден. Тези, които са направени след 14:00 часа в работен ден, се обработват на следващия работен ден.

За стоките, които не са в наличност, може да посочите e-mail и системата автоматично ще Ви извести, когато вече са в наличност.

Плащането на поръчката се извършва чрез наложен платеж ( означава наложен платеж по Закона за пощенските услуги ) на куриера т.е. клиентът заплаща поръчаното от www.mobax.eu на куриера , който му носи поръчката или в офисите на куриерската фирма . Възможно е и заплащане по банков път. Плащането се извършва само в български лева . Всички цени в сайта са с начислен ДДС.

Считано от 01.11.2018г. Спиди въвеждат добавка за доставка на пратки до адрес в събота в размер на 3.60лв. с ДДС за пратка. Добавката ще се прилага за доставки само до адрес на получателя. Надбавката няма да се прилага за пратки до офис или Автомат в събота. Моля, да имате предвид, че става въпрос само за доставки в събота! Всички останали доставки ще продължават да се таксуват по същия начин, както до сега!

Моля да имате предвид, че ако не желаете да заплащате допълнителната такса от 3.60, може да посочите удобен за Вас офис или Автомат на Спиди, от където да си вземете пратката в събота! Всички клиенти, чиято пратка ще се изпраща в петък, ще получат поръчката си в събота и ще заплатят допълнителната такса, само при изричното им съгласие за това, в противен случай пратката ще бъде получена в понеделник!

Плащане

 Плащането се извършва:

 1) В брой при получавaне на стоката, т.нар. "наложен платеж";

 2) С дебитна/кредитна карта.

 3) По банков път на посочената в сайта банкова сметка, а именно:

IBAN: BG40UNCR70001521493626

BIC: UNCRBGSF, Уникредит Булбанк.

В полза на Мобакс ООД. За основание се посочва номера на поръчката

Права и отговорности на страните

Материалите и услугите в този Сайт са ограничени само до посочените условия за тях без да се осигуряват каквито и да е гаранции вкл. търговски и целеви. Задълженията на www.mobax.eu по отношение на продуктите и услугите, които се предлагат в този сайт се управляват от съответните споразумения с вносителите и/или дистрибуторите на представяните продукти и нищо в този Сайт не може да ги промени. Също така www.mobax.eu не поема гаранция за точността и целостта на публикуваните материали, софтуера или услугите на този Сайт. www.mobax.eu има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните материали, услуги и цени. Някои от публикуваните материали може да бъдат остарели , като Mobax.eu не поема отговорност да ги актуализира. Някоя от информацията публикувана в този Сайт е възможно да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За повече информация за наличните продукти се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Ограничение на отговорността

МОБАКС ООД, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включая, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или др. произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на този Сайт, като това е независимо от съществуването или несъществуването на предупреждение спрямо www.mobax.eu за възможност да възникнат такива вреди. В случай, че в следствие на използването на този Сайт, или материали от него, от ваша страна доведе до възникването на вреди, за които е необходим ремонт, сервизиране или поправка оборудване или информация ВИЕ поемате цялата отговорност и всички разходи свързани с отстраняването на нанесените вреди.

Информация от потребителите

МОБАКС ООД не желае да получава конфиденциална или защитена информация от вас чрез този Сайт. Всички материали, информация и други съобщения, излъчени или изпратени от този Сайт, ще се считат за неповерителни и непредставляващи предмет на права. Работата с личната информация, която Вие по желание можете да изпратите до www.mobax.eu с цел получаването на продукти или услуги, предлагани от този сайт е под закрилата нa Закона за защита на личните данни. www.mobax.eu използва личната информация, с цел да установи по-добре вашите нужди и интереси и така да можем да ви предоставим услуги с по-добро качество. В някои случаи ние използваме изпратената от Вас информация, за да ви помогнем да заявите дадена поръчка или да изпълните дадена транзакция, да поддържаме контакт с вас, да ви информираме за наши продукти, услуги и оферти, да персонализираме промоционални оферти. С регистрирането си в сайта, клиента дава съгласието си да получава информационни бюлетини от Mobax.eu. Ние не продаваме и не отдаваме под наем, на лизинг или разпространяваме по какъвто и да е друг начин изпратената от Вас лична информация на трети лица.

Промяна на цени на стоки

МОБАКС ООД има правото да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената която е била актуална по време на сключване на договора. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, www.mobax.eu има правото да откаже изпълнението на договора и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП www.mobax.eu е длъжен да Ви предоставя свободно следната информация:

- Името и адреса си: "Мобакс" ООД, гр. Варна, ул. Иван Срацимир 2А.

- Основните характеристики на стоките са изписани в страницата за представяне на всеки продукт.

- Цената на стоките е крайна, с включено ДДС.

- Посочената цена е за цвета на стоката, изобразен на главната снимка. При желание за различен цвят може да има разлика в цената.

- Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Проверка на стоката

Ако желаете да се информирате за възможността да върнете дадена стока, моля първо да ни уведомите, като ни изпратите съобщение с номера на вашата поръчка и причината за връщане.

При получаване на пратка с наша стока трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.


Условия за поверителност:


От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на стоки за мобилни аксесоари, Мобакс ООД отговаря на изискванията на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

 

Информация относно Администратора на лични данни

1. Наименование "Мобакс" ООД

2. ЕИК/БУЛСТАТ :201925118

3. Седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул.Иван Срацимир 2А, офис 322

4. Данни за кореспонденция: . Варна, ул.Иван Срацимир 2А, офис 322

mail: info@mobax.bg

5. Телефон.: 0879500559

 

Информация относно компетентния надзорен орган

1. Наименование: Комисия за защита на личните данни

2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4. Телефон: 02 915 3 518

5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Мобакс ООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с изпълнението на поръчки за мобилни аксесоари на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679, и по-конкретно въз основа на следното:

• Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

• Изпълнение на задълженията на Мобакс ООД по договор с Вас;

• Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Мобакс ООД;

• За целите на легитимния интерес на Мобакс ООД.

(2) Мобакс ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на нашите услуги. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги, Мобакс ООД действа в качеството си на обработващ лични данни.

 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) Мобакс ООД събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашите услуги и за сключване на договор с дружеството, както и за записване за участие в нашите събития, включително за следните цели:

• създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни

• счетоводни цели;

• статистически цели;

• защита на информационната сигурност;

• обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;

• изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в услугата;

• подобряване и индивидуализиране на услугата чрез предлагане на подходящи за Вас оферти за подновяване, събития и други продукти и услуги, които могат да са от интерес за Вас;

 (2) Мобакс ООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

• ограничение на целите на обработване;

• съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

• точност и актуалност на данните;

• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

 (3) При обработването и съхранението на личните данни, Мобакс ООД може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

• изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

 

Какви видове лични данни събира, обработва и съхраняваме?

Чл. 3. (1) Мобакс ООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

• Регистрация на потребител в уебсайта – целта на тази операция е създаване на профил, който да бъде свързан с използваната услуга и да управлявате поръчките си през създадения потребителски акаунт.

• Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до съобщаване за нови артикули в асортимента.

 (2) Мобакс ООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон, булстат, име на фирма)

Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения; 3) за осъществяване на пратка на поръчаните стоки до лицата

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и извършване на поръчка, между Мобакс ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

  Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.

Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по сключен договор за предоставяне на услуги за използване на платформата.

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, или при сключването на писмен договор, между Мобакс ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

(3) Мобакс ООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

• разкриват расов или етнически произход;

• разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

• генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от Мобакс ООД от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.

 

Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1) Мобакс ООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, Мобакс ООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

 (2) Мобакс ООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.

 

Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1) Мобакс ООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2) Мобакс ООД Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

 

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

 

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Мобакс ООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез чрез искане в свободен текст.

(2) Мобакс ООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.

 

Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от Мобакс ООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Мобакс ООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Мобакс ООД си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

 

Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно чрез отправяне на искане до Мобакс ООД.

 

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от Мобакс ООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а Мобакс ООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

• личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

• Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

• Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

• личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

• личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Мобакс ООД;

• личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Мобакс ООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

• за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

• за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;

• по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

• за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;

• за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете чрез писмено искане, изпратено до Мобакс ООД, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните пред Мобакс ООД, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на Мобакс ООД.

(4) Мобакс ООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

 

Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от Мобакс ООД да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

• оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Мобакс ООД да провери точността на личните данни;

• обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;

• Мобакс ООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;

• Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Мобакс ООД имат преимущество пред Вашите интереси.

 

Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Мобакс ООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако Мобакс ООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Мобакс ООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:

• е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;

• е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;

• уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 15. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Други разпоредби

Чл. 16. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

1. Наименование: Комисия за защита на личните данни

2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4. Телефон: 02 915 3 518

5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл. 17. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

Общи

"МОБАКС" ООД може да променя тези Условия по всяко време. През известен интервал от време ние Ви препоръчваме да посещавате тази страница, за да преглеждате актуалните в момента Условия, защото те са обвързващи за Вас.

Данни за контакт: тел. 0892788344, 098 893 4440 email: office@mobax.bg

Управители: тел. 0899993334, 0898406080 email: info@mobax.bg

Въз основа на вътрешнофирмена политика, не се приемат поръчки за изработка на калъфи с изображения, които имат политическа или религиозна принадлежност. Също така не се приемат за печат изображения или надписи, които проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност.
В съответствие с прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент, се отказва печат на калъфи с изображения на физически лица, без тяхното изрично свободно изразено писмено съгласие за това.
Фирмата си запазва правото да отказва печат на изображения по своя преценка, основавайки се на българското законодателство и/или на вътрешнофирмени правила.